Ajankohtaista

Dawes-Redman KTG-analyysi: kokeneinta lääkäriäkin tarkempaa sikiön seurantaa

Millisekunnin tarkka sykkeen laskeminen on sikiön seurannan kannalta äärimmäisen kriittistä. Huntleigh Healthcare tarjoaa ainoana maailmassa sikiönseurantalaitteissaan oikean ja täydellisen Dawes-Redman KTG -analyysin. Laite vertaa sikiön sykettä yli 100 000:een terveeseen sydänkäyrään ja pystyy näin tunnistamaan riskin sikiön hypoksiaan tai neurologiseen vammautumiseen.

Dawes-Redmanin analyysin etuna on sen lyömätön tarkkuus verrattuna ihmisen visuaalisella tulkinnalla tekemään analyysiin. Ihmisen tekemän analyysin perustana on muistikuva normaalista sykkeestä, ja riskinä tässä on tehdä virhearvio. Jopa kokeneimmalla kliinikolla voi syntyä virhe pienen, normaalista poikkeavan vivahteen tulkinnassa, jonka tietokoneella tehty mittaus olisi huomannut. 

Englannissa aloitettu kampanja Saving Babies Lives Care Bundle 2 (SBLCBv2) on pyrkimys puolittaa vastasyntyneiden kuolemat, aivovammat sekä synnyttävien äitien kuolemat. Merkittävä osa tätä kampanjaa on Dawes-Redman KTG -analyysin käyttö. Oheisesta dokumentista löytyy lisätietoja ja tilastoja kampanjasta. 

Jaa sivu